Titels-17.png

Alles in deze route is adembenemend en onverwacht. Zoals de ontwapenende wijsheid van kinderen in de muzikale vertelling ‘Dear professor Einstein’ door het Nederlands Kamerkoor, of de verbluffende muzikaliteit van bepaalde dieren, uitgelegd door professor Henkjan Honing.

De Utrechtse Studenten Cantorij voert je mee door het universum en rebellencollectief Pynarello brengt een benefietconcert van Einstein opnieuw tot leven. 

Nieuwe namen worden binnenkort aan de line-up toegevoegd!

Melkweg kopie.jpg

Wiskundige en filosoof Pythagoras had het idee dat planeten in harmonie met elkaar zijn, volgens eenzelfde verhouding als de intervallen in muziek. Dit oude filosofische concept van een “Musica Universalis” werd door Plato en Johannes Kepler verder uitgewerkt. De Nederlandse componist Joep Franssens raakte geïnspireerd door dit idee en schreef voor koor het minimal music werk "Harmony of the spheres". Maak het jezelf comfortabel in een zitzak en laat je meevoeren door de prachtige koormuziek en indrukwekkende visuals!

 

Utrechtse Studenten Cantorij
Fokko Oldenhuis – dirigent

Wetenschappelijke curator: Jonas van Tol

Flabbergasted-11.png
Strijkers.jpg

Regelmatig verwonderen wij volwassenen ons over de vragen die kinderen stellen. Ze gaan over de meest basale fenomenen uit het dagelijks leven, maar soms zijn de vragen eigenlijk diep filosofisch. Waarom stellen wijzelf die vragen niet meer? 

Albert Einstein vond het zelf gek dat mensen hem als ‘genie’ bestempelden. Waarom? Omdat hij geloofde dat hij gewoon nieuwsgieriger was dan anderen en vooral bezig was met antwoorden zoeken op vragen die volwassenen niet meer stelden sinds ze hun kindertijd voorbij waren. Tijdens SNAAR festival zingt het Nederlands Kamerkoor samen met de jonge talenten van NKK NXT en vijf muzikanten een gloednieuwe kameropera van Mathilde Wantenaar, gebaseerd op briefwisselingen tussen Einstein en kinderen. Een ode aan de nieuwsgierigheid en aan het wonderlijke toeval dat in ieders leven een rol speelt.

Mathilde Wantenaar – Dear professor Einstein

 

Nederlands Kamerkoor & NKK NXT
Boudewijn Jansen – dirigent

Merel Vercammen – viool

Ensemble ntb (altviool, cello, basgitaar, percussie) 

 

Willem Bruls – dramaturgie

Kenza Koutchoukali – regie

Flabbergasted-13.png
Koor.jpg
Comp 1_2.gif
Comp 1_2.gif
Comp 1_2.gif

een revival van Einsteins benefietconcert

881 Fifth Avenue: op dit adres in de New York organiseerde wetenschapper Albert Einstein in 1934 een benefietconcert voor zijn collega’s die in Nazi-Duitsland moesten achterblijven. SNAAR Festival vond het programmaboekje terug en brengt samen met de musici van Pynarello deze avond opnieuw tot leven. De muziek van Bach, Beethoven en Mozart die Einstein destijds speelde wordt gekoppeld aan dit specifieke moment in de geschiedenis. Dit avondconcert is de feestelijke afsluiter van SNAAR Festival! 

 

Pynarello
Merel Vercammen – viool 


Met o.a.:
Bach - Concert voor twee violen
Beethoven - Pianotrio op. 70/2
Mozart - Strijkkwartet KV387 in strijkorkestbewerking door Pynarello

Flabbergasted-12.png
Flabbergasted-12.png