Titels-18.png

Durf jij het aan? Door deze voorstellingen word je op muzikale wijze op de hoogte gebracht van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen en nieuwste onderzoeken.

 

Een contrabassist en wetenschapper leggen je uit hoe het nou zit met die snaartheorie, jazzgroep Trifid neemt je mee op ruimtereis en de nieuwste onderzoektechnieken op het gebied van computational music analysis worden uitgetest. Sit back & enjoy the ride! 

 

Nieuwe namen worden binnenkort aan de line-up toegevoegd!

Comp 1_2.gif
Contrabassen.jpg

Snaartheorie, hoe zit dat nou precies? Snaartheoreticus Jan de Boer legt het je uit, samen met contrabassist James Oesi. Aan de hand van zijn contrabas kom je erachter dat de werkelijkheid in feite een symfonie van snaarachtige trillingen is! Deze voorstelling wordt ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor theoretische fysica van de Universiteit van Amsterdam en het Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica). 

James Oesi – contrabas

Jan de Boer – presentatie

 

Wetenschappelijke curator: Martijn van Calmthout

Challenge-16.png

Onderzoekers Hans Huybrighs en jazzgroep Trifid je mee op een reis door de ruimte die uitkomt bij Saturnus. De NASA en de ESA vingen daar recent golven op van een maan van Saturnus met speciale eigenschappen; op Enceladus spuit water vanuit geisers naar de oppervlakte. De maan heeft daardoor een laag ijs. Trifid schreef muziek waarbij ze samenspelen met de opgevangen golven van deze maan, omgezet in geluidsgolven. Onderweg leer je meer over de ruimte en realiseer je je hoe groot de ruimte wel niet is!

 

Rik Cornelissen – accordeon
Vincent Houdijk – vibrafoon

Maciej Domaradzki – contrabas

 

Hans Huybrighs – presentatie
Koert Berends – techniek

Ruimte.jpg
Challenge-15.png